RRETH Alo Bushavkos

AloBushavko: shoku juaj kur keni një problem

Problemi juaj është më pak i rëndësishëm kur ndahet. Sekreti juaj qëndron i sigurt me ne.

MIRË SE VINI NË FAQIN E ALOBUSHAVKO

SPECIALISTËT TONË JANË GJITHMONË KETU
PER T'JU NDIHMOJNË, PËR TË JU TË DËGJOJNË

Një telefonatë pranë jush

SI MUND TË NDIHMOJMË

AloBushavko është mik i të gjithëve

busavko_na_telefon.png
RRETH ALO BUSHAVKO-s

Zbuloni se si mund t'ju ndihmojë AloBushavko

Këshillim, mbështetje dhe udhëzim falas psikosocial dhe ligjor, referim në një institucion shtetëror përgjegjës për problemin specifik.

Thirrje për të shkruar tekste për faqen e internetit të AloBushavko

Kemi kënaqësinë t'ju ftojmë, të jepni kontributin tuaj në formën e një teksti të shkruar, për Alo Bushavkon
NDJENJET

Si ndihesh sot?

Ndjenjat mund të jenë të vështira për t'u kuptuar. Ndoshta nuk e dini pse ndiheni në një mënyrë të caktuar. Por ne jemi gjithmonë këtu për t'ju mbështetur.

Si ndihesh sot?

Ndjenjat ndonjëherë janë të vështira për t'u kuptuar. Ndoshta ndonjëherë as nuk e di pse ndihesh ashtu. Por, ne jemi gjithmonë këtu për të të mbështetur dhe kuptuar.

Gëzuar

Është shumë mirë të dëgjohet, se sot ndihesh shkëlqyeshëm! Hapat e vegjël sjellin suksese të mëdha! Flokë shprishuri gëzohet me ty.  Sille buzëqeshjen me vete dhe lumturoi njerëzit rreth vetes/të dashurit!

Lumturia është shprehje e jashtme. Ne e kërkojmë lumturinë, por e zgjedhim gëzimin. Lumturia na ndodh neve. Ndoshta e kërkojmë, e dëshirojmë etj., por ndjesinë e lumturisë nuk e zgjedhim me vetëdije, varet nga diçka që është jashtë nesh.

Kur lumturia është e pranishme, ajo është më e madhe se jeta. Ndihemi mirë dhe asgjë nuk na jep një ndjenjë më të mirë, e as që meriton më shumë vëmendje se ajo. Por, njëkohësisht, lumturia është e ndryshueshme. Mund të zgjasë për disa javë, dhe të zhduket në një çast. Lumturia nuk është aty kur e kemi vështirë, sepse nuk mund të ekzistojë kur mbretëron fatkeqësia.

Gëzimi

Gjërat më të mira dhe më të bukura në jetë janë falas! Gëzimi gjendet në gjithçka! Na vjen mirë që je i/e gëzuar!

Gëzimi është një ndjenjë e brendshme. Gëzimi rritet me lidhjen. Gëzimi është një zgjedhje që e bëjmë, sepse duam të jemi të gëzuar. Kur jemi të gëzuar, askush nuk mund të na e shkatërrojë respektin ndaj vetes dhe vetëbesimin tonë.

Është e mundur të ndjejmë gëzim edhe në kohë të vështira, sepse edhe në ato momente, nëse jemi të gëzuar, mund të rritemi dhe ti shohim mundësitë. Ne mund të ndiejmë gëzim edhe kur jemi të trishtuar, ose kur nuk jemi të sigurt. Gëzimi nuk ka nevojë për buzëqeshje që të ekzistojë. Megjithëse gëzimi ndihet më mirë me një buzëqeshje të lumtur, ai mund të ndihet njëkohësisht edhe me pikëllimin, zemërimin, frikën, madje edhe kur ndihemi të pafat.

Dashuruar

Lumturia e vërtetë përjetohet në zemër. DASHURIA është buzëqeshje, përqafim!

Çfarë është dashuria?

Dashuria është një seri emocionesh dhe sjelljesh si kujdesi, afërsi, mbrojtje, atraktivitet, të duash dhe besimi. Dashuria mund të ketë intensitete të ndryshme, që mund të ndryshojnë me kalimin e kohës. Dashuria lidhet me një sërë emocionesh pozitive si lumturia, eksitimi, kënaqësia nga jeta, madje edhe euforia. Ndonjëherë shoqërohet me emocione negative, si xhelozia dhe stresi.

Pikëllim

Pikëllimi është proces normal në jetën tonë, i cili nuk duhet t'ju dekurajojë. Të gjithë ndihemi të pikëlluar ndonjëherë. Pikëllimi është pothuajse gjithmonë i lidhur me humbjen. Kur themi lamtumirë, dhe nuk do të shihemi një kohë më të gjatë, me ata që i duam, zakonisht ndihemi të pikëlluar. Pikëllimi është edhe më i thellë, nëse përfundon një miqësi e mirë.

Lejoni vetes të jeni të pikëlluar. Nëse thua se nuk je i/e pikëlluar, ndjenjat vetëm se do të thellohen dhe mund të bëjnë më shumë dëm. Nëse do edhe qaj! Shkruani një ditar, dëgjo muzikë, kaloni pak kohë me miqtë ose familjen... Është gjithmonë më e lehtë kur ta ndash pikëllimin, prandaj mund të flasësh me Shtëllungën!

Depresion

When one door closes, another opens, but we do not notice it because we are looking at the closed one. It is OK to feel depressed. There are many ways to change your mood, for example talk to Bushavko or listen to your favorite song!

Frikësuar

Ndonjëherë është e frikshme të përballemi me sfida dhe probleme. Frika është një nga emocionet themelore të një personi. Frika na ndihmon të mbrohemi. Të ndjehesh i frikësuar është shumë e natyrshme, dhe në disa situata është shumë e dobishme. Derisa disa frika janë të lindura, shumë frika janë të mësuara.

Si të gjitha emocionet, edhe frika mund të jetë e butë, e moderuar ose e rëndë, në varësi të situatës dhe personit. Ndjenja e frikës mund të jetë e shkurtër, ose mund të zgjasë më gjatë. Por, nuk je vetëm! Mund t'i shkruash Shtëllungës kurdo që të jesh gati për të folur!

I anxhuar

Stress and anxiety can destroy our mood, but these you can control simply through breathing in and breathing out!

What is anxiety?

Anxiety is a feeling of fear, dread, and uneasiness. It might cause you to sweat, feel restless and tense, and have a rapid heartbeat. It can be a normal reaction to stress. For example, you might feel anxious first day of school, before taking a test, giving a speech or before making an important decision.

Zemëruar/Hidhëruar

Zemërimi përjetohet shkurtimisht dhe largohet shpejt. Zemërimi mposhtet me dashuri! Kujtoni momentet më të bukura dhe merrni frymë thellë. Mënyra më e lehtë që ta largosh atë, është ta heqësh qafe atë me një shëtitje të shkurtër në park!

TAKONI EKIPIN TONË

Popujt që qëndrojnë pas suksesit tonë

KLEA
KLEA

Psikologe

Unë jam psikologe, por jam edhe aktiviste e gjelbërt. Me padurim pres të ndajmë edhe gëzim edhe hdhërim…pse jo, po të gjitha ndjenjat janë krejtësisht në rregull.

ALEK
ALEK

Vullmetar

Unë jam Aleku, vullnetar në Alo Bushavko dhe I kryej studimet për edukim special dhe rehabilitim. Besoj se çdokush I ka talentet e veta dhe mund të bëjë shumë.

MARIJA
MARIJA

Vullnetare

Si vullnetare e Alo Bushavkos me kënaqësi e përkushtoj kohën time, njohuri që të ndihmoj. Jam para përfundimit të studimeve për drejtësi dhe dua sa më shumë të di për të drejtat e fëmijëve.

VIKI
VIKI

Psikologe

Më pëlqen shumë kur i bëj njerëzit të lumtur dhe nuk dorëzohem lehtë kur dua t'i tregoj dikujt gjërat e bukura që I ka në vete dhe nuk i sheh. Në Alo Bushavko jam tanimë dy vjet.

JULE
JULE

Kriminologe

Kam një vit të tërë në Megjashi, që nga fillimi i vitit 2021 dhe ajo që më ra në sy është motoja e Megjashit – “Një botë më e drejtë për çdo fëmijë”! Të drejtat e fëmijëve janë dëshira ime për të mësuar dhe për të punuar.

MIMI
MIMI

Profesoreshë

Unë jam profesoreshë e gjuhës angleze dhe kam qenë gjithë jetën me fëmijë dhe nga ju e marr gjithë gëzimin dhe energjinë time. Unë jam gjithmonë këtu për ju, për çdo pyetje që mund të keni, do të gjejmë përgjigje ose zgjidhje.

MACA
MACA

Vullnetare

Mbaroj psikologji, dua të punoj me fëmijë dhe adoleshentë dhe për momentin ndjek praktikë tek një logopede që punon me fëmijë me zhvillim tipik, por edhe me zhvillim joharmonik dhe spektër autik.

JOCI
JOCI

Psikologe

Ka urtësi të madhe tek ju fëmijë dhe të rinj! Unë gjithmonë mund të mësoj shumë nga ju. Prandaj besoj në pjesëmarrjen e fëmijëve dhe të rinjve dhe ju jap mbështetje të fortë për këtë.

NXITONI

Nëse keni nevojë për ndihmë,
telefononi Alo Bushavko