Тинејџери

Ние сме тука за вас, што и да имате на ум. Ќе ве поддржиме. Ќе ве водиме. Можеме да ви помогнеме да донесете вистински одлуки. Нашите совети и техники, идеи и инспирација можат да ви помогнат да чувствувате поголема контрола. Можете да дојдете до нив во секое време!

Видео

Видео

Што е Мени

Мени е збир на елементи од менито што се користат за навигација на веб-страната. Секој елемент од менито дефинира URL на страница на вашата страница и содржи поставки што ја контролираат содржината (статии, списоци со категории, ставки со ознаки итн.) и стил (модули, распоред) на таа страница.

Карактеристики на менито

 • Менито е модул
 • Јазик на менито (постоење на менија за различни јазици)
 • Различни менија според локација на прикажување
 • Асоцијација на елементи од едно мени со еден јазик со други менија од други јазици
 • Приказ на насловите (само текст, само икона, икони + текст)
 • Криење на одредени елементи согласно потребите (сакаме да постои тој елемент но не сакаме да се прикаже содржината од конкретниот елемент, сакаме да го прикажеме тој елемент во друго мени но притоа сакаме да ја задржиме логичката контекстуална хиерархијата на елементите.
 • Прикажување на слики во менито
 • Прикажување на информативни содржини во менито без конкретен линк
 • Групирање на линкови во под менијата
 • Типови на елементи во менито
 • Конфигурирање приказот на страницата откако ќе се притисне на некој линк

 

Super User