Adoleshentët

Ne jemi këtu për ju, çfarëdo që keni në mendje. Ne do t'ju mbështesim. Ne do t'ju udhëzojmë. Ne mund t'ju ndihmojmë të merrni vendimet e duhura. Këshillat dhe teknikat tona, idetë dhe frymëzimi mund t'ju ndihmojnë të ndiheni më të kontrolluar. Ju mund t'i arrini ato në çdo kohë!

A jam njeri i mirë?

Mirësia është një pronë karakteristike e një personi të mirë që ka një qëndrim miqësor ndaj njerëzve, gatishmëri për të ndihmuar, bujari. Fatkeqësisht, mirësia

është një cilësi e rrallë sot dhe është gjithnjë e më pak e përfaqësuar.

Vlera e mirësisë sot është shumë e shtrenjtë dhe jo të gjithë mund ta zotërojnë atë. Mirësia nuk lind nga madhështia, por madhështia vjen nga mirësia dhe ne jemi ata që vendosim se në cilën rrugë do të ecim. Besoj se vlerësimi se sa njeri i mirë jam nuk mund të thuhet subjektivisht sepse lidhet edhe me mendimin e të tjerëve për mua. Gjithmonë përpiqem të bëj më të mirën që mundem, por edhe sa herë që përpiqem të përmirësohem. Sa herë që filloj një punë ose ofroj për të ndihmuar dikë, e bëj me qëllimet më të mira dhe nuk pres asgjë në këmbim. Të ndihmosh dikë më mbush shpirtin dhe më bën më të lumtur sepse jam personi që i bën ato fytyra të buzëqeshin. Unë e jetoj jetën time me qëllim të mirë dhe mendim pozitiv dhe kjo është arsyeja pse jam gjithmonë këtu për ti dëgjuar dhe ndihmuar ata. Sepse kur më duhej një shpatull për të qarë, këshilla dhe një përqafim, e mora dhe e di vlerën dhe nevojën e saj. Mirësia e vërtetë është ajo që nuk e shfaq veten dhe nuk kërkon njohje nga të tjerët. Asnjëri prej nesh nuk është perfekt dhe nuk mund të jemi vetëm një person i mirë apo i keq, por është e rëndësishme që ne të kemi vullnet dhe të dëshirojmë të jemi të mirë. Vetëm kështu mund të japim më të mirën tonë. Kjo është mënyra e vetme për të dalluar veten nga ata njerëz që as mos u mundo dhe as mos mendo për diçka pozitive, e lëre më për një lloj mbështetjeje. Sa herë që pyet dikë se çfarë mendon për veten, çfarë lloj personi je, të gjithë do të thonë Mirë, të gjithë e konsiderojnë veten të mirë, qoftë për shkak të egoizmit në secilin prej nesh apo për shkak të diçkaje tjetër nuk mund të përcaktohet, vetëm një gjë është e vërtetë, dhe ajo është se askush nuk është absolutisht aq i mirë sa imagjinohet. se është, edhe më i miri ka një anë të keqe në të. Mirësia nuk arrihet në një hapësirë ​​pa ajër, por në shoqërinë e njerëzve të tjerë, në prani të dashurisë.