Adoleshentët

Ne jemi këtu për ju, çfarëdo që keni në mendje. Ne do t'ju mbështesim. Ne do t'ju udhëzojmë. Ne mund t'ju ndihmojmë të merrni vendimet e duhura. Këshillat dhe teknikat tona, idetë dhe frymëzimi mund t'ju ndihmojnë të ndiheni më të kontrolluar. Ju mund t'i arrini ato në çdo kohë!

Miqtë në internet - avantazhet dhe disavantazhet, si ta njohim një mik dhe si një rrezik në internet?

Shoqëria në internet është miqësi që ndodh kryesisht në internet dhe rrallë ose pothuajse kurrë nuk kombinohet me ndërveprim në jetën reale. Krahasuar me shoqërinë offline e cila është shoqëri tradicionale e ndërsjellë me ndërveprim ballë për ballë. Miqësia përmes internetit po merr vrull dhe zakonisht fillon në vitet e adoleshencës dhe ka predispozita për të vazhduar edhe.

më tej. Adoleshenca, siç e dimë mirë, është një periudhë sfidash dhe një periudhë e gjetjes së vetes në rrethin kompleks të jetës, e mbushur me risi të shumta për adoleshentin. Këto sfida të reja shumë shpesh mund të shkaktojnë një ndjenjë frike tek adoleshenti dhe kjo frikë mund të rezultojë në tërheqjen sociale të personit. Pavarësisht kësaj tërheqjeje, adoleshenti ka motivin social të përkatësisë dhe përkatësisë, pikërisht sepse miqësia është një mënyrë që ai të kënaqet në një mënyrë alternative. Nëse një adoleshent ndihet i hutuar, i frikësuar, i refuzuar, i padëshiruar, gjë që është krejtësisht në rregull, në shoqërinë moderne është shumë e lehtë të gjesh një mik në internet me të cilin mund të ndajë gjëra që nuk ndihet gati ti thotë ballë për ballë ose thjesht nuk i ka. një për të biseduar, për tiu drejtuar. Shoqëria në internet krijon gjithashtu një personalitet utilitar që përqafon diversitetin duke u miqësuar me njerëz nga vende dhe kultura të ndryshme. Introvertët dhe njerëzit e turpshëm mund të hapen shumë më lehtë në internet. Duke kuptuar se ka një numër të madh njerëzish që janë të ngjashëm me të, që përballen me probleme të ngjashme, është shumë më e lehtë për një adoleshent të përballet me to, të shohë se ndryshimet që po i ndodhin janë universale dhe jo unike. Ashtu si për shumë gjëra, ka edhe të meta në miqësinë në internet, në fund të fundit ne jemi

ende individë sociobiologjikë që duhet të perceptojmë gjuhën e trupit të personit tjetër, ndërveprimi në internet nuk na lejon ta bëjmë këtë. Një mik në internet mund të zhduket shumë më lehtë, kështu që është shumë e vështirë të dihet nëse miku në internet është i vërtetë apo

po përdor identitetin e dikujt tjetër. Me faktin se çdo mesazh i shkruar dhe fotografi i dërguar në internet mbetet ende i lidhur në rrjet në sistem, shpërndarja e tepërt e informacionit personal mund të jetë e rrezikshme për ne. Një numër i tepërt i miqve mund të çojë gjithashtu në humbjen e kontaktit me realitetin dhe miqtë e përditshëm. Dhuna në internet, e njohur si dhuna kibernetike, është çdo shkaktim i një efekti negativ dhe abuzimi nëpërmjet pajisjeve dixhitale, kjo lloj dhune po merr vrull pasi interneti po bëhet më aktual dhe grupi më kërcënues janë pikërisht adoleshentët nëse mosha, statusi, përvoja janë. marrë parasysh dhe periudhën. Këtë e tregon vetë hulumtimi, i cili pretendon se numrin më të madh të viktimave të dhunës online e përbëjnë personat e moshës 12-18 vjeç. Arsyeja pse dhuna kibernetike është më e përhapura sot mund të gjendet në kohën e kaluar në internet, mërzinë dhe izolimin më të madh nga realiteti me kushtet e reja të jetesës. Dhuna në internet është e pranishme dhe do të jetë e pranishme, por është në dorën tonë të mbrohemi prej saj. Për të mbrojtur veten nga çdo gjë, së pari duhet të jemi në gjendje ta njohim atë. Pra, format më të zakonshme të dhunës në internet janë këto: tallje/tallje në komente apo mesazhe, fjalor agresiv, përjashtim social, racizëm, homofobi, mesazhe seksuale të padëshiruara, ndikim të nënkuptuar në rrjetet sociale, përdorim i fotove tuaja personale, mesazheve apo edhe abuzimi i tyre.

Karakteristikat kryesore të njerëzve që janë të rrezikshëm në internet është nëse ata kanë një numër të vogël fotosh ose kanë postime të çuditshme, d.m.th nëse personi me të cilin dëshironi të ndërveproni ka pak foto të tyre, pak informacion për jetën e tyre jashtë internetit, pak pikë. eshte perdorues i rrjetit social, nuk ke nje shok te perbashket me vete qe te njeh mire, mund te thuhet se ai person mund te jete nje rrezik potencial, te pakten persa i perket identitetit te tij.Ne lidhje me nje online mik, mund të shihet nëse personi ka ndarë shumë informacione rreth tij, foto, si dhe miq që mund të kenë të përbashkët. Çdokush mund të bëjë një gabim dhe të futet në rrezik në internet, por gjëja më e rëndësishme është të komunikoni për këtë me një mik/prind/person të besuar për të ndihmuar në zgjidhjen e rrezikut.